2007-11-15

Új könyvek GYIE-tagok munkáival

Itt az ideje összeszedni, ki mindenkinek jelent meg könyve idén, az év második felében. Nagyon jó könyvek. Gratulálok az alkotóknak. Ha valaki kimaradt, pótoljuk!


A Csimota Kiadó adta ki Vincze Tamás–Baranyai András könyvét, a Vakert. A sorozat első két kötetét Takács Mari illusztrálta. A Csimota oldalán olvasható, hogy újra kapható a Piroska-sorozat. A Pagonynál jelent meg az új Boribon, Marék Veronika könyve. A Boribon autózik most jelent meg először.

Szintén a Pagony adta ki Berg Judit könyvét Pásztohy Panka illusztrációival. A Tündérváros a sorozat 3. kötete.


A Semmelweis kiadónál jelent meg Kőszeghy Csilla első gyermekeknek illusztrált könyve. A szerző Béres Melinda. Szintén egy sorozat első része.


A Pagony adta ki József Attila Altatóját Gyöngyösi Adrienn illusztrációival. Még nem járt a kezemben, de úgy tudom, hogy kemény táblás, leporelló kiadvány.



A Magvető Kiadó két szép kiadvánnyal is örömet okoz nekünk. Tóth Krisztina verseit Baranyai András illusztrálta...




... Kovács András Ferenc verseit pedig Takács Mari.





A Szabó Magda-sorozat az Európa Kiadónál jelent meg Szalma Edit (Sziget-kék, Bárány Boldizsár, és Szegedi Kati illusztrácóival (Mondják meg Zsófikának, Tündér Lala). Még jön majd egy borító, a Tündér Laláé.













2 megjegyzés:

Névtelen írta...

GYIE írók nincsenek?

Névtelen írta...

és lehet érdeklődni, hogy a Levi által illusztrált könyv(etek) mikor jelenik meg? /csak mert az még nincs itt... de bocs, ha lemaradtam/