2007-09-19

Pályázati felhívás

A Manó Könyvek gyerekkönyvkiadó (Líra és Lant csoport tagja) és a BMC Belgium kiadó közös pályázatot hirdet.

A pályázatot kiíró cégekről:

A Manó Könyvek a Líra és Lant csoport gyerekkönyvkiadója, amely három éve nagy sikerrel gondoz nemzetközi együttnyomásban megjelenő könyveket. Többek között a német Coppenrath (Cápa kapitány), Esslinger (Zokni a hollócska), a belga IMPS (Hupikék Törpikék) magyar licensz-tulajdonosa. A Líra és Lant csoport kiadói még a Magvető, a Corvina és az Athenaeum.

A BMC Belgium a Symfollies (http://www.symfollies.com/) animációs filmsorozat és az ahhoz kapcsolódó egyéb kiadványok és koncertrendezvények tulajdonosa. A cég tevékenységéről és céljairól a mellékelt pdf file-ban található részletes információ.

A pályázat tárgya:

A Symfollies a Minimax animációs csatornán 52 epizódos 5 perces filmsorozatot indít idén ősszel. A filmsorozatot az Operaházban megrendezésre kerülő több komolyzenei koncert is kíséri, valamint terveink szerint 2008. tavaszán megjelenik a Manó Könyvek gondozásában a Symfollies könyvsorozat.

A Symfollies animációs filmek 3D-s technikával készülnek, a könyvek is a filmek illusztrációit tartalmazzák. A Manó Könyvek kiadó és a BMC úgy ítélte meg, hogy a magyar, illetve a regionális Kelet Európai piacra a könyveket 2D-s illusztrációval jelentetné meg.

A pályázat célja, hogy kiválasszuk azt a magyar grafikusművészt, akit a Symfollies könyvsorozat 2D-s illusztrációjával meg tudunk bízni.

A pályázat témája a 3D-s illusztrációk átültetése 2D-s részletgazdag világba. A könyv főszereplői, a karakterek és maga a környezet csak annyiban változhat, ami a felismerésüket és a közös termékkör azonosítását nem gátolja.

A pályázat menete:

A mellékelt pdf minták két külön könyv anyagát tartalmazzák:
- Stradi álma
- Segíts a pilótának

A pályázathoz mindkét könyv első 5 oldalának az illusztrációit kérjük elkészíteni. A karakterekről több információ a http://www.symfollies.com/ oldalon található, itt az animációs filmekből is megtekinthető minta.

A határidő:

A pályázat beadásának határideje 2007. október 29.
A pályamunkákat e-mailben kérjük eljuttatni az alábbi címekre: hilde.mesure@bmcgroup.be és weiler.peter@lira.hu
A pályázathoz kérünk referenciamunkákat és angol nyelvű önéletrajzot is csatolni.

A pályázatokat a kiírók bírálják el. A pályázat győztesével felvesszük a kapcsolatot és megállapodunk a részletekről.


Weiler Péter
Manó Könyvek kiadó

2007. szeptember 19.

Nincsenek megjegyzések: