2010-06-22

A padláson





Jirí Barta legújabb munkájában a padláson felejtett limlomok elképzelt világát festi meg. Pomnenka egy kedves baba, akit mindenki szeret, de elég vagány is, hogy ellenszegüljön a nehézfiúknak. Amikor ugyanis a főgonosz Hlava őt szemeli ki legújabb gonoszsága célpontjául, Pomnenka és mókás barátai összefognak, hogy megvédjék otthonuk békéjét…

A padláson kalandos mese tele képzelőerővel, játékossággal, határtalan találékonysággal. Erőssége az eredeti művészi koncepció, amely mind gyereket, mind felnőttet képes rabul ejteni. A történetben hemzsegnek a mozgalmas akciójelenetek, váratlan fordulatok és okos gegek, de nem hiányzik belőle a humor, a költőiség és az izgalom sem.


A titanicon láttam, nagyon extra kis film, csehszlovák meséken "szocializálódva" meg pláne nosztalgikus élmény. A gyerkőc közönség miatt szinkronizálták a fesztivál bemutató óta, pedig megfejelte a hangulatot az eredeti nyelv, na de örüljünk, hogy itt van és látható. Ám figyelmeztetem a szülőket, hogy elég félelmetes dolgok is akadnak benne..

Írás az indexen és a kultura.hu oldalán
és trailer a youtube-on.


2 megjegyzés:

Szántói Krisztián írta...

Jó lehet! Valaki látta már?

ollokanna írta...

jó is volt :)