2007-06-01

Kövér Lajos színre lép

Egy nagyon izgalmas könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: Lackfi János: Kövér Lajos színre lép című mesekönyvét. A mesét még nem tudtam elolvasni, de állítólag nagyon jó és vicces, és én el is hiszem... igazán az illusztrációk miatt ajánlom. Egy általam eddig még teljesen ismeretlen valaki készítette őket, a neve Molnár Jacqueline. Hihetetlen frissek a rajzok, nézzétek meg a könyvet, ha tehetitek! Ja, a General Press adta ki.

4 megjegyzés:

tim írta...

Én is kiszúrtam M. Jacqueline-t, nagyon szép és egyedi a technikája, új szín a hazai palettán.
Tim

Névtelen írta...

Jó. Van szerencsém a kezemben tartani a könyvet. Szerintem az illusztrációk játékosak, frissek, kedvesek, dekoratívak, van bennük varázs,jó távol vannak az izzadságos, kényszeredett alkotástól, és a sivárságtól. A faktúrázos, ecsetnyomos "effektezés", a dörzsölt ,maszatolt ecsetnyomos felületek még nem billentik el az illusztrációkat hatásvadászat, és giccs irányába. Hogy a szöveg tartalmához mennyire illeszkedik ez a világ, még nem tudom. Alaposan redukáltak, stilizáltak a szereplők, hol nagyon kifejezőek, néha sutábbak. Itt valami készül(t)! Kiváncsi vagyok a folytatásra.
Szantoik

bogi írta...

Eltökélt szándékom a formálódó "grafikai technikák" workshop-sorozathoz megkörnyékezni Jacqeline-t...:-))
(Bogi)

irisz írta...

Megszereztem én is a könyvet, szuperjók az illusztrációk, a szövegb még csak beleolvastam és persze az is tuti. Tud vki esetleg más Molnár Jacqueline által illusztrált és kapható könyvrôl?