2007-03-08

Flamand illusztrátorok Budapesten


Április 10-e körül Magyarországra érkezik Belgiumból egy flamand gyermekkönyv-illusztrációs kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A kiállítást én láttam Bolognában, nekem nagyon tetszik. A képeken kívül a könyveket is kiállítják. Úgy tudom, hogy két grafikus is itt lesz (Klaas Verplancke és Gerda Dendooven). Szervezünk velük egy találkozót is, örülnék, ha többeket érdekelne.

2 megjegyzés:

irisz írta...

Ez nagyon jól hangzik, remélem vásárolni is lehet esetleg olyan gyerekkönyveket, amiket itthonról nem lehet megszerezni.

bogi írta...

Az ő ittlétük éppen egybeesik a mi PONTonbéli kiállításunkkal. Jó alkalom lenne egy szakmai programot, beszélgetést szervezni velük!!
Már most elkezdhetnénk - akár itt, a blogon, post formájában - gyűjteni a kérdéseinket, és egy jó moderátor vezethetné le velük a beszélgetést az előre összegyűjtött kérdések alapján.
Angolul jól szívesen beszélők! Ez közügy! :-) Lécci jelentkezzetek beszélgetés-moderátori szerepre!:-)

Én azt kérdezném tőlük: az ő hazájukban mi a gyakorlat, egy-egy illusztrátor kizárólag illusztrátori munkáinak szenteli magát és azokból él? Ha igen, akkor hogyan jutnak el hozzájuk a megrendelők? Csak könyvek illusztrálására kérik fel őket, vagy vannak más típusú illusztrációs feladataik is (web, magazin, termékek csomagolásának részfeladatai stb.) Ha nem, akkor hogyan egészítik ki az illusztrátori tevékenységüket? Designrként, art direktorként, szabadúszó tervezőként, képszerkesztőként (stb)?